Öğrencilerimizin anne veya büyükannelerinden geleneksel yemeklerin yapılışını öğrenmesi ,daha sonra tarifleri ortak olduğumuz Avrupa ülkelerindeki öğrencilerle değişmesi ,bunun sonucu olarak benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmeleri ,yemek kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması ,aynı zamanda öğrencilerimizi sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi amaçlamaktayız.
PRESERVATION OF CULTURAL HERITAGE THROUGH MUMMIES' FOOD
We aim our students to learn how to cook ethnic food from their mummies or grandmothers and share their recipes with participating country students and find out similarities and differences in cooking them. So we will contribute to preservation and sustainability of cultural heritage and help it to be passed to future generations .While doing this we also aim them to realise how important it is to eat healthy traditional food.
Projemizin Amacı : Öğrencilerimizin anne veya büyükannelerinden geleneksel yemeklerin yapılışını öğrenmesi ,daha sonra tarifleri ortak olduğumuz Avrupa ülkelerindeki öğrencilerle değişmesi ,bunun sonucu olarak benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmeleri ,yemek kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması ,aynı zamanda öğrencilerimizi sağlıklı beslenmeye teşvik etmek.
ORTAKLARIMIZIN GELENEKSEL YEMEKLERİ VE ÖĞRENCİLERİN GELENEKSEL YEMEK ÇALIŞMALARI
Our objectives:
1-To enable our students to eat healthy local food
2.To keep our students from eating fast food
3.To enable our students to learn by doing
4.To promote the relation between old and young generation
5.To help the cultural heritage based on food pass to next generations
Hedeflerimiz:
1-Öğrencilerimizi sağlıklı geleneksel yemeklerle beslenmeye teşvik etmek,
2-Öğrencileri fastfood yeme alışkanlığından uzak tutmak,
3-Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak,
4-Genç ve yaşlı nesiller arasındaki bağı güçlendirmek
5-Kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak
WORKING PROCESS
Our project will start in December and finish in May. Each month each partner school will do the activities and share them on the twinspace of the project.From each school 25 students will be involved in the project .Students are supposed to take videos while they are practising the local food with their parents and share them on the e-twinning platform and write the recipes of the dishes and talk about the hıstorıc background ,ingredients of them and common dıshes wıth partners.They will also put the photos of the dishes on the twinspace
ÇALIŞMA SÜRECİ :
Projemiz 2018 Aralık Ayında başlayıp Mayıs Ayında tamamlanacaktır .Her ay her ortak okul sağlıklı beslenme ile ilgili aktiviteler düzenleyip twinspace üzerinde paylaşım yapacaklardır. Her okuldan projeye 25 öğrencinin katılımı sağlanacaktır..Öğrenciler geleneksel yemeklerin hazırlanması ile ilgili videolar çekip twinspace de paylaşacaklardır.Bunu yaparken de yemeklerin tarihi geçmişini araştırıp bunlardan bahsedecekler ,hangi malzemelerin kullanıldığını paylaşacaklardır.Aynı zamanda bu yemeklerin fotoğrafları twinspace de paylaşılacaktır.
RESULTS
The students will turn theır ındıvıdual vıdeos ınto a unique one.So they will get a documentary at the end.This Documentary wıll be shared on you tube.
BEKLENEN SONUÇLAR
Öğrenciler yemek videolarını işbirliği yaparak tek bir videoya dönüştüreceklerdir .