Fotoğraf Yarışması

Fotoğraf Yarışması "Yaş Alanlarımız"

"Yaş Alanlarımız" konulu fotoğraf yarışmasına katılımlarınızı bekliyoruz

13.02.2024 143

Okulumuz Dağcılık ve Fotoğrafcılık Kulübü tarafından "18 - 22 Mart Yaşlılar Haftası" kapsamında sosyal sorumluluk etkinliği olarak ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenmektedir. 

"YAŞ ALANLARIMIZ" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına davetlisiniz. 

Çektiğiniz fotoğraflarınız "Yaş Alanlarımız"' ana temasına uygun olarak ailemizdeki, çevremizdeki ve şehrinizdeki yaşlıları ve onların günlük yaşamlarını yansıtmalıdır.  Yaşlılarımız konusunu kapsadığı sürece sürece fotoğrafların içeriği, yeri, kompozisyonu, kurgusu gibi yaratıcı fikirler konusunda bir sınırlandırma YOKTUR.

FOTOĞRAF YARIŞMASININ DETAYLARI ve ŞARTLAR

AMAÇ Öğrencilerimizin Fotoğraf sanatı yoluyla, ailelerindeki ve yakın çevrelerindeki yaşlarılarla iletişimlerini artırma, yaşlılar haftası kapsamında yaşlanma kavramı ve yaşlılarımıza saygı ve hürtmet konusunda değerlerini geliştirme, gençler ve yaşlılar arasında bağ kurma ve değerler aktarımı sağlayarak fotoğraflarla görsel belleğin oluşturulması ve farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.
KONUSU/TEMASI "Yaş Alanlarımız" (ÇAilemizdeki ve Çevremizdeki Yaşlılar)
SON BAŞVURU TARİHİ: 18 MART 2024 
ÖDÜLLER:

1. lik ödülü 500 TL Hediye Çeki

2.lik ödülülü 300 TL Hediye Çeki 

3.lük ödülülü 200 TL Hediye Çeki  

Tüm katılımcılara "Sosyal Sorumluluk Katılım Belgesi" verilecektir.

 

BAŞVURU ŞEKLİ: 

Belirtilen konuya/temaya uygun olarak çektiğiniz çözünürlüğü yüksek (en az 1080 x 1920 boyutlu) fotoğraflarınızı;

* Bir  "BAŞLIK/İSİM"  vererek  "AD SOYAD", "SINIF/ŞUBE", "OKUL ADI" bilgileriniz ile birlikte hzakaldagcilikkulubu@gmail.com  mail adresine son başvuru tarihine kadar yollayabilirsiniz. 

Her öğrenci birden fazla fotoğraf ile yarışmaya katılabilir. (En fazla 3 fotoğrafi ile sınırlıdır)

DÜZENLEME KURULU VE SEÇİCİ JÜRİ

Songül MERCAN - OKUL MÜDÜRÜ (Jüri)

Erhan AYHAN - GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ (JURİ)

Volkan YALÇIN - COĞRAFYA ÖĞRETMENİ (Jüri)

Sinan Gülmez - Tarih Öğretmeni (Jüri)

Bahar İRDEM - EDEBİYAT ÖĞRETMENİ (Jüri)

ÖNEMLİ NOTLAR:

1- Yarışmaya katılım için  Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi'nin  "aktif öğrencisi" olma ön şarttı bulunmaktadır. Diğer başvurular bu süreçte değerlendirmeye alınmayacaktır. 

2- Fotoğraflarınızın temasının "YAŞLILIK/ YAŞLILARIMIZ" temalarının içermesi başarısını artıracaktır.  "Yaş Alanlarımız"' ana temasına uygun olarak ailemizdeki, çevremizdeki ve şehrinizdeki yaşlıları ve onların günlük yaşamlarını yansıtmalıdır.  Yaşlılarımız konusunu kapsadığı sürece sürece fotoğrafların içeriği, yeri, kompozisyonu, kurgusu gibi yaratıcı fikirler konusunda bir sınırlandırma YOKTUR.

3- Fotoğraflarınızda ışık,renk, doygunluk gibi basit oynamalar yapılabilir. Bunların dışında orjinalliğini bozacak fotoşop vb uygulamalarla önemli işlemlerin ve düzenlemelerin yapılması durumunda fotoğrafınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

4-  Kendize ait temaya uygun çektiğiniz çözünürlüğü yüksek (en az 1080 x 1920 boyutlu) fotoğraflarınızı;

* Bir  "BAŞLIK/İSİM"  vererek  "AD SOYAD", "SINIF/ŞUBE",  bilgileriniz ile birlikte hzakaldagcilikkulubu@gmail.com  mail adresine son başvuru tarihine kadar yollayabilirsiniz. 

5- Katılımcılar gönderdikleri fotoğrafların "Kendilerine Ait Orjinal" fotoğraflar olduğunu beyan etmiş sayılır. Gerektiğinde orjinal fotoğrafların cd/dvd/flash bellek vb gibi araçlarla teslim edilmesi istenebilir.

6- Başkasına ait, başka bir yerden alınmış fotoğraf İle başvurduklarında oluşabilecek  "TELİF HAKKI İHLALİ" , "ETİK DAVRANIŞLAR" ile ilgili yasal sorumluluklar kendilerine aittir. Yarışmaya katılan öğrenciler, kendi çektikleri yarışma fotoğraflarının eğitim ortamlarında kullanılmasında izin vermiş kabul edilir.  

Fotoğrafını çektiğiniz kişinin açık rızasını / iznini almış olma sorumluluğu katılımcıya aittir.

14-02-2024